ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Драгана Милошевић на обележавању 79. годишњице „Хласа људу“
Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић обратила се данас у Бачком Петровцу на обележавању 79. годишњице оснивања Новинско-издавачке установе „Хлас људу“.


„Покрајинска влада континуирано и снажно подржава рад 22 мањинска листа на девет језика, и ове године је за те намене издвојено 490 милиона динара, што је скоро удвостручен износ у односу на средства из 2016. године, која су тада износила 260 милиона динара. На тај начин јасно је дефинисан став актуелне Покрајинске владе у циљу очувања националног идентитета свих националних мањина, јер се тако негују језик и писмо, а самим тим и традиција, култура и обичаји. Јединствен смо пример у свету како се чува мултинационална средина“, истакла је Милошевићева и честитала у име Покрајинске владе и ресорног секретаријата 79 година постојања Новинско-издавачке установе „Хлас људу“.Она је рекла да се директним субвенционисањем ових листова исказује висок степен одговорности за њихово несметано издавање, указавши на то да је овакав модел финансирања јединствен не само у регионалним, већ и у европским оквирима. У оквиру свечаности организована је и панел дискусија „Медији националних мањина у дигиталном свету – изазови и решења“, у којој су учествовали директор „Мађар соа“  Марта Варју и директор портала те издавачке куће Арпад Диоши, директор НИУ „Рускe слово“ Борис Варга, директорка „Хрватске ријечи“ Злата Васиљевић, главни и одговорни уредник „Либертатее“ Валентин Мике, као и директорка месечног листа „Ридне слово“ Нада Петровић.Учесници су током дискусије разменили мишљења о потенцијалним проблемима, присутности традиционалних медија на актуелним друштвеним мрежама, као и о изазовима у информисању мањинских медија и њиховом прилагођавању савременом добу и стандардима.


На панелу присутне је поздравила и Милана Арњаш Радић, директорка НИУ „Хлас људу“, као и домаћин скупа поводом обележавања годишњице ове установе. Након тога ресорни секретар Драгана Милошевић уручила је годишње награде новинарима и дописницима недељника „Хлас људу“ и омладинског часописа „Взлет“. Влада Војводине

sr_RSSerbian