ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Serbia Epic Врњачка бања Маратон затвара сезону 22. октобра

Убрзо након првог Serbia Epic Златибор Маратона о чијој се атмосфери и даље прича међу бициклистима, овогодишњу сезону затвара Serbia Epic Врњачка бања Маратон у недељу, 22. октобра у 12 часова.

 

 

Маратон ће окупити све љубитеље планинског бициклизма, е-бике-а и Гравела и повести их у нову авантуру коју карактеришу предивна природа и уређене стазе. Након веома атрактивних, међународних бициклистичких трка у организацији Serbia Epic-а и Бициклистичког клуба Нови Сад одржаних на Андревљу, Петроварадинској тврђави, Пожаревцу и Београду, током пролећа и летњег издања на Старој планини, нови тип трке доноси ново спортско надметање и забаву у Врњачку бању.

 

 

XЦМ Маратон одвијаће се две стазе - ФУН, дужине 32 км, која има 900м висинске разлике и СПОРТ, дужине 52км, која има 1800 висинске разлике. Први Serbia Epic Врњачка бања Маратон стартује и завршава се на Променади у центру Врњачке бање, а стазе се протежу најлепшим деловима Гоча.

 

Маратон је отворен за све, није потребна лиценца, него само добро расположење, свој МТБ, Е-Bike или ГРАВЕЛ и наравно заштитна кацига. Сваког учесника очекује финишерска медаља на циљу, а наградни фонд састоји се од бројних корисних ствари, спортске опреме и сл.

 

 

“Драго ми је што ову бициклистичку сезону завршавамо баш у Врњачкој бањи, односно њеном предивном окружењу. Бициклисти који долазе из разних крајева Србије и региона уживаће у несвакидашњем такмичењу и забави, као и посебном изазову који се односи на разнолику подлогу по којој ће се возити - асфалт, туцаник, макадам, пашњаци и пропланци. Позивамо вас да дођете да се заједно возимо, уживамо и оживимо прелепе стазе Србије” изјавио је Немања Вајс, директор Serbia Epic-а.

 

 

Бициклистички клуб Нови Сад и Сербиа Епиц већ увелико припремају сезону 2024. те је у план уврштено и одржавање првог УЦИ МТБ маратона у Србији. Пријаве за Serbia Epic Златибор Маратон врше се путем линка https://trka.rs/events/455/ а пропозиције и доwнлоад стаза доступни су на https://www.serbiaepicseries.com/

 

 

Serbia Epic Врњачка бања Маратон подржали су Општина Врњачка бања, Сим Нови Сад, Yason, Capriolo, Ауто Чачак, Медипол, Хотел Пегаз, Хотел Фонтана и Zepter.

 

sr_RSSerbian