ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Цена грејања у Зрењанину остаје иста

Цена грејања за домаћинства неће се мењати, истакао је градоначелник Зрењанина Симо Салапура након радног састанка у Градској кући којем је присутвовао и директор ЈКП “Градска топлана” Жарко Ђуришић.


Иако је у овом тренутку тарифа за топлотну енергију у Зрењанину међу најнижим у Војводини, градоначелник истиче да је грејање разматрано са више аспеката.
- Цена грејања за кориснике услуга ЈКП “Градска топлана” износи 6,85 динара по киловатчасу, инсталисане снаге, односно 38,6 динара по квадратном метру површине. У Војводини је тај однос од 6,02 динара по киловатчасу у Бачкој Паланци, све до 8,85 дин/kwh у Сремској Митровици и 9,49 дин/kwh у Бечеју. У појединим топланама у другим градовима Србије ти износи су и већи, у Смедереву до чак 13,06 дин/kwh, а сличан је однос и када је у питању цена по јединици површине.

Директор је предочио цене свих инпута који утичу на крајњу цену коју плаћају потрошачи и указао на њихово повећање, али смо остали при ставу да нова грејна сезона почне у истим условима као што је завршена претходна - рекао је Салапура.
Градоначелник је додао и да је оваквом одлуком јасно изражена и брига о буџетима грађана, као и да задржавање исте цене ни мало неће утицати на квалитет грејања.

Фото-Град Зрењанин
sr_RSSerbian