ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Ускоро почињу радови на брзој саобраћајници Сомбор-Кикинда
У наредних месец дана требало би да започну радови на брзој саобраћајници Сомбор-Кикинда, што је озваничено потписивањем три комерцијална уговора са компанијама у Народној Републици Кини, у којој се налази делегација наше земље на челу са председником Србије, Александром Вучићем.Уговором који је парафирао ресорни министар Горан Весић са компанијом ''China State Construction'', такозвани ''Осмех Војводине'' повезаће наш град са граничним прелазом Бачки Брег преко Сомбора, Куле, Врбаса, Србобрана, и Бечеја. Дужина тог пута биће скоро 200 километара.


"То је пут који због изгледа називамо Смајли, а он повезује Бачки Брег на северозападу Србије, преко Сомбора, Куле, Врбаса, Србобрана, Бечеја, Новог Бечеја, Кикинде и Српске Црње са новим прелазом који је са Румунима договорен. И спојиће западну Бачку и северни Банат", рекао је председник Вучић.


Министарство сабраћаја, инфраструктуре и грађевинарства у Пекингу је потписало три комерцијална уговора са кинеским компанијама, који се односе на изградњу инфраструктуре у Србији, вредности скоро четири милијарде евра, што доноси скоро 300 километара нових путева.


Фото-Председник.рс

sr_RSSerbian