ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Пројекат “Подршка одрживим услугама социјалне заштите у заједници и политикама укључивања на локалном нивоу“
Град Кикинда укључен је у програм Споразума о сарадњи, који су потписали представници локалних самоуправа, изабраних за реализацију активности у области социјалне заштите и инклузије Рома, који се спроводи у оквиру пројекта под називом ''Подршка одрживим услугама социјалне заштите у заједници и политикама укључивања на локалном нивоу".


Пројектом је предвиђено формирање мобилног тима који се бави унапређењем положаја Рома што значи да ће се тиме додатно унапредити економски положај, стамбени услови и образовни систем. Тим поводом је одржана конференција за медије, на којој је детаље појаснио Жељко Раду, координатор за ромска питања.


''Потписали смо споразум са сталном конференцијом градова и општина што значи да је препознат рад Града Кикинде из претходног периода у вези са унапређењем положаја Рома. Ми смо међу 10 локалних самоуправа које су потписале споразум, тако да смо као Град препознати као поуздан партнер. Одличан смо сарадник и другим институцијама које се баве социјалним укључивањем и инклузијом Рома. Овим пројектом требало би да се успешно спроводи Локални акциони план до 2025. године и да знатно унапредимо услове живота ромске заједнице. У претходном периоду смо имали акцију поделе прибора, као и грађевинског материјала, тако да ће нам овај пројекат помоћи да будемо још бољи у ономе што радимо'', рекао је Раду.


На територији града Кикинде данас станује око 3.000 припадника ромске заједнице.


Кикинда онлине

sr_RSSerbian