ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Уочи прве доделе награде “Нестор Димитријевић” обновљена биста у Алеји великана и постављена нова плоча с именом
Уочи доделе прве награде “Нестор Димитријевић”,Град Зрењанин је, у сарадњи са Заводом за заштиту споменика културе обновио бисту  у Алеји великана и постављена нова плоча с именом.


Биста, која је откривена 1969. године,  темељно је очишћена, извршено је наношење заштитног премаза и урађена и постављена нова плоча с натписом и биографским подацима - Нестор Димитријевић, просветни добротвор, 1782-1856.


Иначе, поменута награда додељује се по први пут и то за изузетне резултате постигнуте у области образовања и васпитања. Свечана додела награда биће одржана у понедељак, 16. октобра, у 12 часова, у Барокној сали Градске куће у Зрењанину.


Претходно, представници Града Зрењанина и школа положиће цвеће на спомен-бисту Нестора Димитријевића у Алеји великана.


Награда, у виду плакете и новчаног износа, ће се доделити у области образовања од предшколског до високошколског, у шест категорија: васпитачу у предшколској установи или васпитачу у предшколској групи при основној школи, наставнику разредне наставе у основној школи, наставнику предметне наставе у основној школи, наставнику предметне наставе у средњој школи, професору високе школе струковних студија или професору факултета, стручном сараднику у предшколској установи или психологу у основној или средњој школи или педагогу у основној или средњој школи.


Фото- Град Зрењанин  

sr_RSSerbian