ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Игор Мировић посетио Кикинду
Градоначелник Кикинде, Никола Лукач, заједно са својим сарадницима, у присуству Игора Мировића, председника Покрајинске владе, проф. др Зорана Гојковића, потпредседника и покрајинског секретара за здравство и Милоша Малетића, директора Управе за капитална улагања. уз народног посланика Миленка Јованова и покрајинске посланике Станиславу Хрњак и Миодрага Булајића, обишли су радове на изградњи атмосферске канализације на углу улица Браће Лаковић и Семлачке.


Након тога, делегација је присуствовала отварању реконструисаног објекта Завода за јавно здравље. Покрајинска влада је у овој години за све пројекте обезбедила Граду Кикинди преко 700 милиона динара.


''Вредност радова које изводимо у улицама Јаше Томића, Душана Васиљева, Семлачкој и браће Лаковић, у оквиру пројекта изградње атмосферске канализације, износи преко 150 милиона динара. То је само један од многих пројеката које смо у овој години реализовали уз помоћ Покрајинске владе и Управе за капитална улагања АП Војводине. Велику захвалност дугујемо Покрајини која је обезбедила средства за изградњу пијаце, реконструкцију водовода, обнову фасаде Основне школе 'Фејеш Клара', као и израдњу четири постројења за пречишћавање пијаће воде у селима. У плану су нови пројекти који ће бити од великог значаја за све Кикинђане, од путне инфраструктуре, канализације, до других планова који ће унапредити квалитет живота у нашем граду'', рекао је градоначелник.


Заједничким средствима, која су обезбеђена, новим објектом Завода за јавно здравље знатно је унапређен здравствени систем у граду и целокупној територији која покрива преко 110.000 становника:


''Кикинда је најважнија средина на територији северног Баната и у наредним годинама треба да очекује знатно већа средства за реализацију најважнијих пројеката. Разговарали смо о новим подухватима и ономе што нас чека у наредном периоду. Определили смо средства за реконструкцију школе 'Фејеш Клара', али ћемо финансирати радове и у школи 'Свети Сава' и Гимназији 'Душан Васиљев', тако да ћемо са тим улагањем заокружити све што смо до сада радили. Ту нећемо стати, пронаћи ћемо новац у наредној години за изградњу канализационе мреже у појединим деловима града, што би требало што пре да санирамо. У наредним годинама очекује нас изградња брзе саобраћајнице, која ће Сомбор повезати са Кикиндом, а интензивно ћемо радити и на новим индустријским зонама које доносе одличне резултате'', додао је Мировић.


Кикинда онлине

sr_RSSerbian