ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Одржан традиционални РТС крос “Кроз Србију“
У дворишту Гимназије ''Душан Васиљев'' у Кикинди одржан је традиционални РТС крос ''Кроз Србију'', у ком су уествовала деца Предшколске установе ''Драгољуб Удицки'' из нашег града. Широм наше земље, сви предшколци и ученици који то желе и нису ослобођени наставе физичког васпитања, такмичили су се по школским двориштима и спортским теренима, на манифестацији која је окупила преко 450 хиљада малишана из целе земље.Догађају су присуствовали Драган Пецарски, члан Градског већа задужен за спорт и омладину и Валентина Мицковски, чланица Градског већа задужена за културу и образовање.


''У предшколском узрасту је од изузетно велике важности да се спроводи физичко васпитање, како би то касније прерасло у бављење спортом, а самим тим и у много квалитетнији и здравији живот. Управо се из предшколског узраста деца полако опредељују за одређену врсту спорта, што касније дође до изражаја у односу на њихове потенцијале и способности'', рекао је Пецарски.


У Кикинди је учествовало преко 320 малишана из кикиндских вртића: ''На тај начин их припремамо у оквиру физичког васпитања наше установе које реализујемо у оквиру редовног образовног програма. Најважније је да се учествује и да деца буду лепо расположена и радосна. Жеља нам је да у наредом периоду наставимо лепу традицију и учествујемо у овој спортској манифестацији'', додао је Душан Попесков, сарадник за спорт у Предшколској установи ''Драгољуб Удицки''.


Кикинда онлине

sr_RSSerbian