ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Почели 38. „Дани лудаје“ у Кикинди
У Кикинди су почели 38. "Дани лудаје", највећа и најстарија манифестација у нашем граду, која ће трајати до недеље, 17. септембра. Манифестацију су, традиционално, отвориле "Игре са лудајом", у којима су се надметали основци из кикиндских и сеоских основних школа, чак 12 екипа, а најбољи су били ученици Основне школе ''Свети Сава''.Такође, проглашен је и најлепши уређени излог, који је ове године, у оквиру конкурса Града Кикинде, израдила Дуња Врањин, власница цвећаре ''Марио''. У Народној библиотеци "Јован Поповић" уприличена је изложба и књижевно вече "Плодови јесени", а круна прве вечери фестивала лудаје био је концерт Стефана Миленковића, виртуоза на виолини, српског уметника столећа и оркестра Камарате.


Концерту су присуствовали градоначелник Кикинде, Никола Лукач, његова заменица Дијана Јакшић Киурски, као и чланице Градског већа Валентина Мицковски и Мелита Гомбар.


''Кикинда је међу првима препознала рад Гудачке репрезентације Србије која је потом овде уприличила концерт и то је за њих било феноменално. После су наступили још једном и ево трећи пут на отварању Дана лудаје. То је знак одређеног сензибилитета према оваквој врсти уметности, у граду чија публика и те како уме да цени оно што радимо'', истакао је након концерта Стефан Миленковић.


Током четири дана трајања манифестације, Јавно предузеће "Кикинда" неће наплаћивати паркирање. И ове године очекује се долазак великог броја гостију из Румуније, а како би им долазак био што лакши, гранични прелаз Наково - Лунга биће отворен све време од петка ујутру до недеље увече.


Кикинда онлине

sr_RSSerbian