ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Промовисани „Дани лудаје“ у Темишвару
Становници једног од највећих градова Румуније, Темишвара, већ традиционално су позвани на најлепшу манифестацију у Србији, 38. ''Дане лудаје'', који ће се одржати у Кикинди од 14. до 17. септембра.Наранџасти караван у ком су учествовали деца из вртића ''Полетарац'', кикиндски васпитачи и тамбураши АДЗНМ ''Гусле'', промовисао је манифестацију коју ће румунски туристи већ традиционално врло радо посетити са намером да уживају у богатом гастрономском, забавном и музичком програму, који су организатори припремили ове године. У промоцији су учествовали и чланови Градског већа Саша Танацков и Љубан Средић.


''Дани лудаје су веома популарни не само у Темишвару већ и на читавом простору западне Румуније. Разлог томе је што смо ми чувари традиције и сви наши програми су засновани на очувању културног наслеђа свега што краси Банат. То је основни разлог зашто грађани Темишвара и целе Жупаније Тимиш и Арад врло радо посећују Кикинду. И ове године очекујемо велики број посетилаца, тако да је и ове године обезбеђено да гранични прелаз Наково -Лунга од петка, 15. септембра од осам сати до недеље у поноћ непрекидно ради 24 сата јер смо на тај начин желели да омогућимо свима да најбрже дођу до нашег града'', рекао је Танацков.Промотери наше манифестације у Темишвару и дугогодишњи пријатељи Кикинде бележе константан пораст броја румунских посетилаца:


''Велико је задовољство што смо манифестацију промовисали у Владичанском двору, што су посетиоци имали прилике да се упознају са програмом Дана лудаје који је веома разноврстан и прилагођен за све узрасте. Румуни највише воле Банатски фруштук, као и музичке програме у вечерњим сатима'', додао је Јавор Радованковић, промотер ''Дана лудаје'' у Темишвару.


Традиционално представљање ''Дана лудаје'' у Темишвару, као и редовне посете Румунији, последњих година ојачале су ионако чврсте везе Кикинде и целе регије наше суседне земље:


''Посебно ми је задовољство што смо имали прилику да угостимо представнике Града Кикинде и промотере манифестације. Ми смо посредовали код надлежних у Темшвару да се обезбеди рад граничног прелаза 24 сата, а искористићемо и све наше ресурсе да позовемо грађане Темишвара у што већем броју како би посетили Кикинду и тамо уживали у програму који је организован'', подсетио је Сорин Јонеску, заменик префекта Жупаније Тимиш.


Кикинда онлине

sr_RSSerbian