ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Дан Сектора за ванредне ситуације и Слава свих ватрогасаца – спасилаца
Одељење за ванредне ситуације у Кикинди, тактичко – техничким збором на Градском тргу, обележило је Дан Сектора за ванредне ситуације и Славу свих ватрогасаца – спасилаца. Пред великим бројем деце из вртића Предшколске установе ''Драгољуб Удицки'' и нижих разреда основних школа, ватрогасци су извели показну вежбу гашења пожара пеном, а изложили су и део возила и опреме.
Под слоганом ''Буди и ти херој", у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине, одржана је и акција добровољног даровања крви.Догађају су присуствовали Никола Лукач, градоначелник Кикинде, Младен Богдан, председник Градског парламента и Небојша Јованов, члан Градског већа.


''Врло је важно да се деци приближи рад ватрогасно-спасилачких јединица, док је на нама велика одговорност да им обезбедимо квалитетну опрему како би могли да правовремено, стручно и ефикасно отклоне све незгоде. Оно што је добро, јесте да је држава препознала значај подмлађивања у ватрогасним јединицима, а на основу прекограничних пројеката Град Кикинда успео је да им обезбеди знатно бољу опрему, што ће им свакако користити у гашењу пожара, као и у стицању преко потребног искуства и знања'', рекао је градоначелник.


У последњих неколико година, кикиндски ватрогасци-спасиоци знатно су опремљени и подмлађени, спремни за све изазове:


''Акција на тргу одржана је у оквиру обележавања недеље Сектора за ванредне ситуације под слоганом 'Буди и ти херој као ватрогасац', а заједно са Заводом за трансфузију крви Војводине организовали смо и акцију добровољног даровања крви. Нашим тактичко-техничким збором показали смо којом техником располажемо и опрему Ватрогасно-спасилачког батаљона у Кикинди. Круна свега је обележавање Пресвете Богородице и Несагориве купине, крсна слава свих ватрогасаца'', подсетио је Зоран Будиша, начелник Одељења за ванредне ситуације у Кикинди.


Кикинда онлине

sr_RSSerbian