ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Расписани конкурси за стипендије и дом ученика

Конкурс за доделу стипендија и помоћи у школовању ученика средњих школа на територији општине Апатин је расписан и трајаће до 15. септембра. Право на ученичку стипендију у предстојећој школској години у складу са законом у износу од 5.000 динара месечно почевши од 1. септембра 2023. године закључно са 30. јуном 2024. године имају сви ученици који испуњавају услове да су уписали неку средњошколску установу која се налази на територији општине Апатин, те да су у претходној школској години остварили укупну просечну оцену од најмања 4,60.  

 

 

 

Право на помоћ у школовању у износу од 3.000 динара месечно почевши од 1. септембра 2023. године закључно са 30. јун 2024. године имају сви ученици који поред услова да су уписали неку од средњошколских установа са територије наше општине и услов да долазе из породице које су корисници материјалног обезбеђења породице и социјалне помоћи или да су деца ратних војних инвалида као и да су у претходној школској години остварили укупну просечну оцену од најмање 3,00. Опширније о конкурсу прочитајте ОВДЕ.  

 

 

У наредних 15 дана трајаће и конкурс за доделу смештаја и исхране ученика средњих школа у Дому ученика Апатин који имају пребивалиште или боравиште ван насељеног места Апатин. За предстојећу школску годину општина Апатин ће финансирати укупно 20 места у Дому ученика у висини 100% укупне цене током трајања целе предстојеће школске године за ученике који испуњавају услове из конкурса налази се на званичној страници СО Апатин https://www.soapatin.org/vesti/raspisani-konkursi-za-srednjoskolske-stipendije-i-za-dom-ucenika_1313.

 

sr_RSSerbian