ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Почела нова школска година и у школама на територији града Зрењанина
Нова школска година очела је данас и за ђаке прваке и остале ученике у школама на територији Града Зрењанина. Како су истакли надлежни,  заустављен је, након неколико година, негативан тренд опадања броја ученика у првом разреду основне школе и ове године у клупе је село осам првака више него претходне, њих 1032.


Градоначелник Зрењанина Симо Салапура, посетио је Основну школу “Бранко Ћопић” у Лукићеву истакавши да је Град Зрењанин и ове школске године за све прваке обезбедио  ђачке ранчеве и припадајући прибор, као и бесплатне уџбенике, чија је подела први пут организована претходне школске године.


-Традиционално, као и сваке године обилазимо градске и сеоске школе како бисмо нашим ђацима првацима, просветним радницима, стручном особљу и директорима пожелели успешну школску годину, а кроз поклоне првацима родитељима олакшали почетак школске године. Желим да школска година буде успешна, да наши ђаци прваци стекну нова знања и да у будућности своју породицу, своје место, заједницу, свој град представљају, пре свега, као добри људи- рекао је Салапура и додао да је од почетка школске године акценат стављен на безбедност деце у свим образовним установама.  Фото- Град Зрењанин   

sr_RSSerbian