ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Реконструисани објекти ФК “Црвена Звезда“ у Руском Селу
Свечано су отворени нови објекти на стадиону Фудбалског клуба ''Црвена Звезда'' у Руском Селу. Реконструкција је урађена први пут после 40 година, а план клуба је да уз квалитетније услове рада буде и боље пласиран у домаћем првенству. Радове су са укупно 12 милиона динара заједнички финансирали Покрајинска Влада и Град Кикинда.


Свечаности су, поред Данета Басте, покрајинског секретара за спорт и омладину, присуствовали Никола Лукач, градоначелник Кикинде, Младен Богдан, председник Градског парламента и Драган Пецарски, члан Градског већа.


''Реконструкција је обухватила замену столарије на објекту клуба, санацију свлачионица, купатила и службених просторија. Радови су укупно коштали 12 милиона динара. Тиме је максимално оправдано улагање од пет милиона динара које је издвојио Покрајински секретаријат за спорт и омладину. Град Кикинда издвојио је седам милиона динара, тако да деца, спортисти и цело Руско Село има чиме да се поноси“, рекао је градоначелник.


Симболично, на Велику Госпојину, славу Руског Села, представљен је реновирани простор Фудбалског клуба:


''Морам да кажем да смо у току ове године издвојили средства за три пројекта када је реч о граду Кикинди и инфраструктури, односно издвојено је преко 10 милиона динара. У ОШ 'Вук Караџић' променићемо столарију, у школи 'Жарко Зрењанин' следи реконструкција терена и имамо један мали пројекат у Накову'', додао је Дане Баста, покрајински секретар за спорт и омладину.


Клуб тренутно игра у Војвођанској лиги – Исток:


Од момента када смо добили средства од Покрајине и Града, све се средило. Сад имамо услове какве нема много клубова'', надовезао се председник рускоселске ''Црвене звезде'', Душко Вујановић.


Кикинда онлине

sr_RSSerbian