ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Отворен први Фестивал културе у Кикинди
У организацији Културног центра Кикинда, под покровитељством Града Кикинде, свечано је отворен први Фестивал културе  ''Open air". Дводневна манифестација под отвореним небом почела је код Споменика жртвама фашизма концертом Гудачке репрезентације Србије, коју је формирао наш прослављени виолиниста Стефан Миленковић.


Свечаном отварању присуствовао је Никола Лукач, градоначелник са својим сарадницима.


''Идеја је да направимо нови културни догађај, односно да направимо нови културни фестивал који ће окупљати врхунске културне садржаје. Желимо да ово прерасте у прави фестивал културе, која није само музика, већ мултимедијална. Циљ је да велике садржаје доводимо у малу средину, тиме подижемо наш културни потенцијал, стављамо Кикинду на једну нову мапу Србије као град у који се долази на првом месту због културе'', рекао је Марко Марковљев, В.Д. директор Културног центра Кикинда.


Другог дана фестивала, у недељу, предвиђен је прави спектакл – концерт ''Рок опере'' са великим бројем солиста, под диригентском палицом Федора Вртачника. Програм почиње у 20 сати на Старом језеру, на једној од највећих бина постављених до сада са врхунским светлосним ефектима. У оквиру фестивала на Старом језеру биће приређен и Ноћни базар за све посетиоце:


''Пошто смо били део једног лепог обележавања у Кикинди претходне године, имали смо ту срећу да се публика одушеви нашим програмом као и ми публиком и овим градом, тако да смо спремили оно што смо свирали прошле године и украсили концерт делима различитих епоха бароком , романтизмом и класицизмом'', додала је Оливера Митровић, чланица Гудачке репрезентације.


Кикинда онлине

sr_RSSerbian