ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Средства прикупљена по основу опортунитета за две школе у Житишту
Министарка правде Маја Поповић свечано је уручила уговоре о додели средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења односно опортунитета за 180 пројеката од јавног интереса из области здравства, културе, просвете, социјалне заштите и хуманитарног рада. Ова средства добиле су и једна организација из Зрењанина и две школе са територије општине Житиште.  


– У овој години за здравство смо издвојили више од 200 милиона динара. Боље образовање финансирали смо са више од 188 милиона динара и унапредили смо социјалну заштиту са више од 30 милиона динара. Културу смо учинили садржајнијом са више од 20 милиона динара. Подржали смо и хуманитарни рад са 30 милиона динара. Положај особа са инвалидитетом смо побољшали са више од 27 милиона динара – изјавила је министарка правде Маја Поповић на свечаности уручења уговора.


Она је нагласила да је Комисија за доделу средстава имала веома одговоран задатак да расподели пола милијарде динара оним корисницима којима је ова подршка била најпотребнија. Решење о додели укупно 500 милиона динара прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења донела је Влада Србије.  


На списку оних којима су додељена ова средства нашла се и Међуопштинска организација слепих и слабовидих Зрењанин. Њој је за пројекат под називом „Место наше инклузије“ додељено 290.000 динара. Основна школа „Свети Сава“ из Житишта је за инвестиционо одржавање електроенергетских инсталација добила нешто више од три милиона динара, а ОШ „Никола Тесла“ из Банатског Карађорђева 869.694 динара за продужени боравак деце.


Извор-Зрењанински.ком


Фото-Житиште онлине

sr_RSSerbian