ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Радови на адаптацији амбуланте у МЗ “Сава Ковачевић”
У току су радови на адаптацији објекта на углу улица Мостарске и Радноти Миклоша, на територији Месне заједнице “Сава Ковачевић” у Зрењанину.  Како се наводи на сајту Града Зрењанина,  предвиђено је да се пресели садашња КОВИД амбуланта, смештена у здравственој станици у Барањској улици, насељу “Зелено поље”.


Радове је обишао градоначелник Зрењанина Симо Салапура те истакао да ће овај објекат после неколико година поново бити у функцији:

-Оно што је у овом тренутку још важније, амбуланта у насељу “Зелено поље” поново ће бити доступна грађанима тог дела Зрењанина. Избијањем пандемије, 2020. године, амбуланта у Барањској је постала КОВИД центар, а како његово укидање није у надлежности града, једина могућност била је измештање у прикладнији простор, сходно значајно смањеном броју инфицираних и тренутним потребама Дома здравља- истакао је Салапура и додао:

-Очекујемо до краја септембра да матична амбуланта на “Зеленом пољу” почне да ради. Налазимо се овде у некадашњим просторијама амбуланте у Месној заједници „Сава Ковачевић", где реновирамо простор у коме ће бити смештен Респираторни центар и надам се да ће то унапредити рад Дома здравља, али пре свега да ће корисницима пружити боље здравствене услуге када је у питању та здравствена установа”, истакао је градоначелник и додао да у адаптацију овог објекта град улаже 5 милиона динара.

Фото- Град Зрењанин
sr_RSSerbian