ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Трећи Дечји етно – камп у Гуслама
Академско друштво за неговање музике ''Гусле" организовало је трећи Дечји етно - камп, за децу од шест до 12 година. Учесници програма имају прилику да похађају ликовну, певачку и фолклорну радионицу, кувања традиционалних банатских јела, као и радионицу у оквиру које уче о друштвеним традиционалним играма. Камп је посетила Валентина Мицковски, чланица Градског већа задужена за културу и образовање.


''Камп је један од најзначајнијих пројеката из разлога што на најбољи начин укључује децу основношколског и предшколског узраста, која имају прилику да по први пут учествују у креативним редионицама, на којима имају могућност да уче о култури, традицији и обичајима нашег народа. Такође, стичу особине неопходне у животу попут креативности, поштења, поштовања, љубави и доброте, тако да нам је веома драго што смо подржали овај пројекат'', истакла је Валентина Мицковски.


На Кампу ове године учествује преко 130 малишана из Кикинде, Београда, Новог Сада и иностранства, а тема је орнамент:


''Осим кикиндске деце, имамо малишане из Београда, Немачке и Америке. Сви су подељени у четири групе у ликовној, играчкој секцији, кухињи и народној ликовној секцији. Деца уче о томе шта је традиција јер то није само песма и игра, него и народна кухиња, ношња и орнаменти који се налазе на њој, односно на ћилимима и другим предметима'', додао је Драгослав Танацков, ментор Кампа.


Кикинда онлине

sr_RSSerbian