ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Црвени крст Зрењанин организовао тродневни Омладински камп
Црвени крст Зрењанин организовао је, у периоду од 19. до 21. августа, тродневни Омладински камп у одмаралишту Црвеног крста Вршац на Вршачком брегу. Камп је организован у оквиру реализације пројекта под називом ,,Улажући у волонтере, улажемо у будућност“ који је подржан и финансиран од стране Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.


На кампу, поред 28 волонтера Црвеног крста Зрењанин, учетвовало је и 15 младих волонтера Црвеног крста Новог Сада који је као партнер, учествовао у организацији, финансирању и реализацији омладинског кампа ,,Вршачки брег 2023“.


Током тродневног боравка реализоване су бројне радионице и интерактивна предавања. „ Отварање Кампа обележено је презентацијом на тему „Дифузија – ширење знања о Црвеном крсту“. Кроз презентоване садржаје учесници су имали прилику да стекну основна знања о Покрету Црвеног крста и Црвеног полумесеца, Основним Принципима Црвеног крста, историјату и структури Црвеног крста Србије.У оквиру активности у области управљања волонтерима, презентоване су теме које су значајне за ангажовање волонтера у Организацији: Етички кодекс за волонтере и запослене, Тимски рад, Вештине комуникације, Превазилажење конфликтних ситуација, Правила радионичарског рада, Извештавање и Контакт са медијима. Теме су презентоване кроз интерактивни метод рада, рад у групама, радионичарске игрице и подстицање дискусије.Волонтери су имали прилику да поред усвајања нових знања време проведу у дружењу и бољем упознавању, што је такође од изузетног значаја за њихово даље ангажовање и тимски волонтерски рад у организацији“ – поручили су из зрењанинског Црвеног крста. Предавања и радионице су реализовали едуковани, млади волонтери из организација Црвеног крста Зрењанин и Новог Сада.


Извор-Војводина уживо

sr_RSSerbian