ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Нови Бечеј следеће године добија нови комплекс затворених базена
„Постигли смо договор да општина Нови Бечеј финансира пројектну документацију за изградњу отвореног базена, како бисмо, заједнички, направили комплекс какав заслужују Новобечејци“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић након обиласка радова на изградњи комплекса затвореног базена и улица у Новом Бечеју, и истакао да радови напредују предвиђеном динамиком, као и да се очекује да у мају или јуну буде отворен затворени базен са спа центром за грађане и туристе.Пројекат изградње затвореног базена је вредан 553,1 милион динара, од чега је Покрајинска влада преко Управе за капитална улагања Војводине издвојила 373,1 милион динара а остатак је обезбедила локална самоуправа. Предвиђена је изградња затвореног базена који ће у свом саставу имати пливачки и рекреациони базен, прилагођен особама са инвалидитетом.


Објекат ће бити опремљен и са неопходним свлачионицама, санитарним чворовима, тушевима, и биће постављене трибине за гледаоце, капацитета 80 места. За финансирање изградње и рехабилитације коловоза у 14 улица у Новом Бечеју, Новом Милошеву, Куману и Бочару у дужини од укупно 4.307 метара, из покрајинског буџета издвојено је укупно 150 милиона динара.


„Током ове и наредне године урадићемо све да асфалт дође до сваке куће. Више од седам милијарди динара смо ове године издвојили за уређење локалних саобраћајница“, изјавио је Мировић. Мировић је овом приликом истакао да ће Покрајинска влада финансирати и радове на реконструкцији школа на територији Општине Нови Бечеј, иако, како је навео, није било значајније штете у невремену које је погодило већи број општина.„Потреба за инвестирањем у основне и средње школе је велика. У Дому за одрасле и старије ‘Свети Василије Острошки’, изградићемо део простора за дневни боравак, инвестиција вредна 150 милиона динара“, навео је Мировић. Председник Општине Нови Бечеј Саша Максимовић изјавио је да Улица Дожа Ђерђа у дужини од 1.060 метара добија асфалт први пут након 60 година од када су прве куће направљене.


„У наредном периоду, завршићемо и пројектну документацију за изградњу и рехабилитацију још 14 улица у нашој општини. Тај посао  завршићемо уз подршку Покрајинске владе“, изјавио је Максимовић.Обиласку радова присуствовао је директор Управе за капитална улагања Војводине Милош Малетић.


Влада Војводине

sr_RSSerbian