ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Зрењанину средства за пројекат „Стратегија за младе Средњег Баната у периоду од 2024-2030. године“
Зрењанин је један од укупно 23 градова и општина којем су додељена средства путем конкурса за суфинансирање пројеката за реализацију израде развојних стратешких докумената регионалног развоја.


Уговоре је јуче представницима локланих самоуправа уручио министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за равномерни регионални развој Един Ђерлеку истакавши, да је за те намене, издвојено укупно  58,8 милиона динара.


Граду Зрењанину додељена су средства за суфинансирање пројекта „Стратегија за младе Средњег Баната за период од 2024-2030. године“ - који припада групи: секторске обласне или локалне стратегије из различитих области, у складу са Решењем о распореду и коришћењу средстава за суфинансирање израде развојних докумената регионалног развоја.


  Износ одобрених средстава за суфинансирање пројекта је 2, 2 милиона динара или 80 одсто од укупне вредности пројекта који износи 2.758.000 динара без ПДВ-а. Учешће корисника средстава је 551.600 динара, односно 20 одсто од укупне вредности пројекта без ПДВ-а.


Општине којима су  уручени уговори су и Житиште, Сечањ, Вршац, Суботица, Бач, Кикинда, Оџаци, Медвеђа, Велико Градиште, Нова Варош, Лебане, Жабаљ, Трговиште, Ариље, Трстеник, Аранђеловац, Ћуприја, Топола, Чајетина, Рашка, Богатић и Крагујевац.


Фото- Град Зрењанин

sr_RSSerbian