ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Посетом месној заједници Орловат настављена акција “Да нам села буду ближа”
Градоначелник Зрењанина Симо Салапура, са сарадницима посетио је месну заједницу Орловат у склопу наставка акције “Да нам села буду ближа”.


Салапура је разговарао са новим руководством месне заједнице, али и са представницима неколико удружења, међу којима су сточари, ватрогасци, ловци, еколози, културно – уметничко друштво, фудбалског клуба, као и  представници основне школе у том селу и мештани који су претрпели штету приликом недавног невремена које је задесило Орловат.


Након састанка, уследила је и посета пољопривредном газдинству Станков.


-  Оно што смо урадили јесте унапређење водоснабдевања, бушење новог бунара, а што се тиче путне и железничке инфраструктуре, има много улагања. Конкретно, када је путна инфраструктура у питању, већ на јесен почињемо да радимо Тамишку улицу, а у току је пројектовање локалног пута Орловат – Ботош и до краја године очекујемо исходовање грађевинске дозволе, а затим ћемо тражити финансијска средстава за реализацију такве инвестиције – казао је градоначелник.


Истакао је и да се након 60 година на релацији Тител - Орловат и Орловат - Лукићево ради реконструкција теретне пруге.


- Укупна дужина  је једанаест километара и то ће свакако допринети побољшању железничког саобраћаја, а када су у питању остале инвестиције у Орловату, радили смо такође на унапређењу јавне расвете, а што се тиче неких будућих улагања, озбиљних улагања морамо имати у основну школу „Урош Предић“, пре свега у енергетску ефикасност.


- План је да улажемо и у делу који се тиче туризма, наиме речног туризма, будући да постоји група ентузијаста, грађана са територије ове месне заједнице који имају озбиљан капацитет да унапреде туристички потенцијал овог места, за шта и лично сматрам да постоји – додао је он.


Извор -Град Зрењанин  

sr_RSSerbian