ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
29. „Великогоспојински дани“ од 24. до 27. августа у Новом Бечеју
29. "Великогоспојински дани" биће одржани  од 24. до 27. августа у Новом Бечеју. Током четири дана манифестације, посетиоци ће моћи да уживају у богатом дневном и ноћном програму који ће обухватити разноврсне активности и догађаје.


Музички програм Великогоспојинских дана ће у петак, 25. августа, на Тиском кеју отворити Ђуси Ковач, добро познат локалној публици и посетиоцима Великогоспојинских дана. Субота, 26. август, резервисана је за урбан звук.На Тиском кеју први ће наступити легендарни рокери – Партибрејкерс. Након Партибрејкерса, концерт ће одржати бенд познат по својој оригиналној и препознатљивој музичкој фузији, бенд који увек гарантује динамичне и емотивне наступе – САРС.


Суботње вече ће затворити Сенидах, музичарка која је због своје аутентичности и харизме годинама уназад једна од најпопуларнијих музичких звезда у региону. 


У недељу, 27. августа, након Великогоспојинске литије, посетиоце очекује незабораван музички програм. Од 20 часова, на Тиском кеју, бина Госпојине ће припасти највећим балканским звездама народне музике – Аци Лукасу и Јелени Карлеуши.


"Великогоспојински дани" биће традиционално отворени свечаним дефилеом, а потом и Ревијом парадних запрега у четвртак 24. августа. У петак је предвиђен и Госпојински котлић, такмичење у кувању најбоље рибље чорбе.


У оквиру манифестације посетиоци ће моћи да се упознају и са војним вештинама и опремом на два посебна догађаја – отвореном дану Речне флотиле и Копнене бригаде Војске Србије и приказу опреме и вештина Жандармерије Србије. Ту су и Етно базар, као и Авлија забавлија са разноврсним садржајем за најмлађе посетиоце, затим по први пут Госпојинско коло, међународни фолклорни фестивал.  


Фото- Нови бечеј травел  

sr_RSSerbian