ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Покрајина издвојила средства за Општу болницу „Ђорђе Јоановић” из Зрењанина

Од Покрајинског секретаријата за здравство Општа болница „Ђорђе Јоановић” из Зрењанина добила је нешто више од 1,7 милиона динара за поправку плазма стерилизатора.


У питању су средства која је ова здравствена установа добила на  јавном конкурсу за финансирање односно суфинансирање хитних капиталних поправки у здравственим установама у овој години. У болници наводе да су од Покрајине, само у току ове године, добили укупно 106.356.000 динара.


Око 15,7 милиона динара Покрајина је издвојила за набавку лапароскопског стуба за потребе Одељења за пријем и збрињавање ургентних стања у Операционом блоку. Овај болнички блок може да рачуна и на аутоклав за субстерилизацију са ротирајућим пакерицама, као и на два аспиратора.


Средства добијена на конкурсу намењена су и за набавку транспортног инкубатора за потребе Одсека неонатологије, радног места за обраду материјала за потребе Клиничке патологије, операционе лампе за потребе сале за уградњу пејсмејкера, као и електрохирушког генератора за фузију ткива за потребе Одељења опште хирургије. За апарат за факоемулзификацију за офтамологију обезбеђено је седам милиона динара, а три милиона за гастроскоп за потребе Одељења гастроентерологије.Општа болница је новац добила и за набавку центра за калупљење са хладном и топлом плочом за потребе Одељења клиничке патологије, као и моторног система за ортопедију и трауматологију.


Поред ових средстава, на претходном конкурсу је за Општу болницу Зрењанин опредељено још 4,5 милиона динара за санацију лифта за транспорт лежећих пацијената, саоптавају из поменуте здравствене установе.

sr_RSSerbian