ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Mанифестација „Дани лудаје“ од 14. до 17. септембра
Највећа кикиндска манифестација „Дани лудаје“ биће одржана од 14. до 17. септембра. Уз традиционалне програме, попут „Карневала предшколаца“, „Банатског фруштука“, „Европског кутка“ и мерења најтеже бундеве и најдуже тикве, и ове године све четири вечери током трајања манифестације биће у знаку музике различитих жанрова.Представљању програма 38. „Дана лудаје“ у Туристичкој организацији Кикинде присуствовао је градоначелник Никола Лукач, који је нагласио да је ова манифестација понос нашег града:


„Овогодишњи музички програм биће прилагођен свим укусима.У четвртак ће наступити наш прослављени виолиниста Стефан Миленковић са својим оркестром. Петак ће бити у знаку рок музике, када ћемо моћи да чујемо „Ју групу“ и Нелета Карајлића и „Осиромашени уранијум“. У суботу нас очекују Милица Павловић и Саша Матић, док ће у недељу свирати „Банда дрвена“. Сигуран сам да ћемо сви, заједно са гостима нашег града, уживати у 38. „Данима Лудаје“, истакао је градоначелник Лукач.


Четвородневни програм манифестације и ове године ће бити шаренолик и интересантан свим генерацијама:


„Четвртак је дан који традиционално почињемо програмом за децу, играма са лудајом и проглашењем најлепших ликовних и литерарних радова. Петак је резервисан за „Карневал предшколаца“, што је најлепши начин да се пошаље порука да су „Дани лудаје“ породичнa манифестација. Централног дана манифестације, у суботу, имаћемо „Банатски фруштук“ и „Гостинску собу“, где ће се представити културно-уметничка друптва из Србије и иностранства, а тада је и такмичење за избор најтежег и најдужег плода. У недељу ћемо такође имати „Банатски фруштук“ и очекујемо много гостију из Румуније“, објаснила је в.д. директорке Туристичке организације Кикинде Јасмина Миланков.


Kikinda online

sr_RSSerbian