ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Уручено 123 пакета у склопу акције беби клуба у Кикинди
У Свечаној сали Градске куће уприличена је подела 123 пакета суграђанима који су постали родитељи током априла, маја и јуна. Подела беби пакета представља једну од најзначајнијих мера социјалне политике, коју град Кикинда спроводи дуги низ година.


Догађају су присуствовали градоначелник Никола Лукач, председник Скупштине града Кикинде Младен Богдан и чланица Градског већа задужена за националне мањине, родну равноправност и бригу о породици Мелита Гомбар.Присутне је поздравио градоначелик Никола Лукач, који је поручио да додела пакета за бебе најлепша акција коју спроводи локална самоуправа:


„Честитам вам рођење детета. Као родитељ знам колико је тешка та улога, али је уједно и најлепша. Заједнички се боримо да им обезбедимо најбоље услове за живот. Град Кикинда жели да вам помогне у првим месецима родитељства. Знам да је помоћ скромна, али сам сигуран да вам много значи“, истакао је градоначелник Лукач.


Садржај пакета није се мењао и обухвата све што је неопходно родитељима у првим данима са новорођенчетом. Вредност пакета је 8.500 динара, а он обухвата мултифункционалну столицу за храњење, радосницу, торбу и пешкир:


„Ово је једна мера у низу, коју град Кикинда спроводи за подршку породицама. Заиста се надамо да ће им скромни поклон бити од користи и да ће им улепшати и олакшати прве кораке у родитељству. Битно је да све сви заједно потрудимо да деца у Кикинди имају лепо, срећно и безбрижно детињство“, изјавила је чланица Градског већа задужена за националне мањине, родну равноправност и бригу о породици Мелита Гомбар.


Град Кикинда

sr_RSSerbian