ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Манифестација “Деца таленти Банатског Великог Села“
У оквиру традиционалног обележавања Дана Банатског Великог Села, на платоу испред Завичајне куће одржана је манифестација под називом ''Деца таленти Банатског Великог Села", у организацији Удружења жена ''Великоселке".У програму је учествовало преко 120 малишана, који су показали своје умеће из разних области игара на трави. Манифестацију је обишао и Никола Лукач, градоначелник Кикинде.


''Овакве манифестације увек представљају најбољи начин ширења другарства, како би деца, због којих све ово и радимо, била срећна и задовољна. Такође, ово је прилика да се на најбољи начин промовише село и сви они који су били најбољи у својим областима такмичења. Град Кикинда и Месна заједница наставиће да подржавају овакве програме јер нам дечји осмех увек даје ветар у леђа за оно што радимо на добробит свих грађана'', рекао је градоначелник.


Манифестација је била посвећена играма на трави:


''Деца у сарадњи са Основном школом сваке године остварују одличне резултате на општинским, покрајинским и републичким такмичењима и тако на најлепши начин представљају своје село. Захваљујући деци и нашем ангажовању, у ОШ 'Славко Родић' у уџбенику за природу и друштво у оквиру примера добре праксе налази се пасус који сва деца у Србији могу да прочитају, а тиче се наше деце и ми смо на то највише поносни'', истакла је Драгана Ђурђевић, председница Удружења ''Великоселке''.


Мештани Банатског Великог Села обележили су десет година постојања манифестације на којој су наградили и најбоље ученике:


''Жеља нам је била да се деца друже, да квалитетно проводе дане распуста и да одавде оду срећна. Сигуран сам да ће сви посетиоци у наредним данима уживати у програму који је припремљен у оквиру обележавања Дана села'', додао је Зоран Карановић, заменик председника Савета Месне заједнице.


Град Кикинда

sr_RSSerbian