ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Донација Општој болници у Кикинди
Компаније "Мекафор" и "Калцедонија", обезбедиле су средства за набавку модерног дефибрилатора, апарата који ће значајно побољшати рад Одељења интензивне терапије у кикиндској Општој болници. Вредност донације је око милион динара, а уручењу су, поред донатора, присутвовали градоначелник Кикинде, Никола Лукач и Саша Танацков, члан Градског већа задужен за привреду и инвестиције.


''Велико је задовољство када у свом граду имате фирме попут 'Мекафора' и 'Калцедоније' које препознају друштвену одговорност и максимално излазе у сусрет нашим суграђанима.Нови апарат служиће, између осталог, за спашавање живота пацијената, зато упућујем велику захвалност овим двема компанијама које мисле на грађане у срединама у којима послују'', рекао је градоначелник.


Ово је седма донација "Мекафора" здравственим установама:


''Компанија је пре пет година обезбедила средства за радове на расвети у унутрашњости објеката и у дворишту Школског и Дечјег диспанзера, набавила је Болници апарат за офталмолошки преглед и донирала клима уређаје, као и неколико мобилних апарата за торокалну дренажу'', рекао је Небојша Недељковић, директор "Мекафора".


У компанији ''Калцедонија'' у Кикинди запослено је око 500 радника:


''Пре четири године обезбедили смо средства за набавку ларингоскопа за потребе Болнице. Сматрамо да треба да изађемо у сусрет овом граду кад год смо у прилици и увек нам је задовољство да учествујемо у оваквим иницијативама'', надовезао се Адриано Зони, директор ''Калцедоније'' у Кикинди.


Тако је настављена лепа сарадња Града Кикинде и компанија које послују код нас:''Претходни дефибрилатор који смо имали на Интензивној нези био је стар преко 20 година, тако да нам је овај нов био неопходан. За Јединицу интензивне неге довољан је један, али нам је дефибрилатор потребан и на другим одељењима'', подсетио је др Владимир Прунић, помоћник директора Опште болнице Кикинда.


Град Кикинда

sr_RSSerbian