ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
У току асфалтирање саобраћајница у насељу “Дунавска”
Стамбено насеље “Дунавска”, на територији Месне заједнице “Жарко Зрењанин”, једно је од првих градских насеља колективног становања, грађено на основу првог Генералног урбанистичког плана из 1956. године. У периоду када је формирано чинило је засебну стамбену четврт са два улаза, окружену искључиво индивидуалним кућама, мирну и пуну зеленила.


Протеклих деценија, на ободу насеља никли су нови стамбени објекти, део насеља “Бригадира Ристића”, зграде у улицама Жарка Зрењанина, 7. јула, Патријарха Павла (Штросмајерова) и Бригадира Ристића, тако да је Дунавска остала без једног саобраћајног улаза у насеље и са знатно нарушеном путном инфраструктуром у коју се дуго није значајније улагало. У оквиру насеља налази се и дечји вртић “Пчелица”, до ког је прилаз возилима такође био отежан.    
У оквиру Уговора јавно-приватном партнерству за реализацију пројекта финансирања, изградње и одржавања локалне путне инфраструктуре на територији града Зрењанина, путари су од данас ангажовани управо у Дунавској улици, где их је посетио и градоначелник Зрењанина Симо Салапура, заједно са сарадницима, помоћницом градоначелника Цицом Вучковић и представницима МЗ “Жарко Зрењанин”.


Градоначелник је истакао да се обимни радови на путној инфраструктури на територији града Зрењанина настављају и у самом граду и у насељеним местима.“У прошлој, овој и наредној години готово да не постоји месна заједница која неће добити потпуно нову или рехабилитовану улицу. Укупна вредност тих радова мери се износом од преко милијарду динара, а данас смо у Дунавској улици, где је у току обнова путне инфраструктуре унутар насеља, у вредности од преко 10 милиона динара. После, слободно можемо рећи, више деценија неодржавања, овде рехабилитујемо путну површину од око 1500 квадратних метара”, казао је градоначелник приликом обиласка радова.    


Одборник у Скупштини града Зрењанина са територије МЗ “Жарко Зрењанин” Будимир Будимир рекао је да је у насељу “Дунавска” била потребна озбиљна реконструкција, да је у ту сврху израђен пројекат, чија је реализација сада у току.“Уз помоћ града, градоначелника и његовог тима коначно смо дошли и до фазе радова, током којих ће део коловоза у насељу бити обновљен, а део урађен нов. Поразговарали смо овом приликом и са грађанима, нашим комшијама, задовољство је велико и правимо планове за неки будући период и нове активности”, рекао је Будимир.


Град Зрењанин

sr_RSSerbian