ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Пријем за ђаке генерација у Кикинди
У Свечаној сали Градске куће, градоначелник Кикинде, Никола Лукач, приредио је пријем за 18 ђака генерације, основних и средњих градских и сеоских школа. Градоначелник је, након свечаности, најбољим ученицима уручио пригодне поклоне, уз поруку да је један од најважнијих задатака Града Кикинде да задржи младе у својој средини и да створи одличне услове за живот и рад у граду како би се млади после завршених студија вратили у своје родно место.  


''Дали сте све од себе да остварите своје циљеве и, захваљујући посвећености и марљивости, проглашени сте за ђаке генерације. Сигуран сам да сте сви уписали жељене школе и факултете јер нам је жеља да у наставку школовања будете још бољи, да будете понос својих родитеља и свог града, а Град Кикинда учиниће све да овде обезбеди још боље услове за учење и живот'', рекао је градоначелник.


Ученицима је успех честитала и чланица Градског већа задужена за културу и образовање Валентина Мицковски:


''Да бисмо развијали таленат и подстицали потенцијал младих, морамо улагати у образовање, не само у инфраструктурном смислу, већ и у саму форму образовања, како бисмо побољшали услове рада у школама, као и напредак ученика'', додала је Мицковски.


Ања Ковачев, ученица генерације Техничке школе једна је од награђених:


''Школовање настављам на Факултету техничких наука, смер електроника, енергетика и телекомуникације. Током средњошколског школовања упознала сам дивне људе, а сада се радујем новом поглављу у животу'', додала је Ања Ковачев.


Ања Тешин, ученица генерације ОШ "Јован Поповић такође је присуствовала пријему:


''Школовање ћу наставити у Гимназији 'Никола Тесла' у Будимпешти. Основну школу ћу памтити по нашој разредној и осталим наставницима који су ме увек подржавали'', истакла је Ања Тешин.


Град Кикинда

sr_RSSerbian