ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Пријем за братски град Мохач у Апатину
Након низа састанака који су претходили братимљењу у Мохачу крајем маја ове године, делегације града Мохача, како је и најављено након последњег сусрета, посетила је нашу општину на дан отварања 59. Апатинских рибарских вечери.


Свечаности која је уприличена у великој сали СО Апатин, поред председника општина два града, присуствовали су и представници градова задужени за туризам, културу и спорт, као и бројни представници националних мањина Мохача и Апатина. У претходном периоду, апатински млади кошаркаши учествовали су на међународном турниру у Мохачу, док су деца из Мохача присуствовала фудбалском турниру у Апатину.Председница Општине се захвалила на прелепом пријему домаћина приликом претходне посете, као и на томе како су и наши млади кошаркаши дочекани у Мохачу.


„Велика ми је част што имам прилику да угостим данас колеге из Мохача, пре свега што данас отварамо „Рибарске вечери“ када ће имати прилику да виде наш град у пуном сјају. Фокус данашњих разговора је сарадња националних мањина Мохача и Апатина, где је структура становништва прилично слична, тачније имамо исте националне заједнице, чији представнци данас су данас овде“, рекла је Дубравка Кораћ.


Захвалност на данашњем пријаму исказао је и градоначелник Мохача Габор Павковић, те је поручио да је од велике важности да се представници националних мањина два града данас упознају како би учврстили повезаност Апатина и Мохача.


Општина Апатин

sr_RSSerbian