ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Свечано отворен базен у Српској Црњи са новим садржајима за децу
На свечаном отварању базена са дечијим садржајима у Српској Црњи, 29. јун, покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине, Немања Ерцег, и председник општине Нова Црња, Владимир Бракус, пресекли су врпцу, отворивши нови базен на дан отварања 13. купалишне сезоне на овом комплексу.


Пројекат је подржао Покрајински секретаријат за привреду и туризам, а финансиран је средствима Министарства туризма и омладине и Општине Нова Црња у укупној вредности од 22 милиона динара.


– Ово је одличан пример како се гради једна нова туристичка дестинација. Близина границе и сам географски положај општине Нова Црња показује да је могуће када се ујединимо око пројеката можемо да постигнемо све. Захваљујући ресорном Министарству и подршци Покрајинске владе која је континуирана за ову општину, данас отварамо овај базен, рекао је Иванишевић, додавши да за Покрајинску владу нема великих или малих пројеката.


– Следеће недеље покрећемо и нови инвестициони пројекат на Фрушкој гори, пројекат обнове Инфо центра на Иришком венцу. Туризам привлачи и стране и домаће туристе. Сигуран сам да ћемо уједињени са јасном визијом и реализацијом пројеката забвршити ову годину боље него прошлу годину, додао је покрајински секретар.


По свечаном отварању, учесницима и гостима, као и присутним медијима је организован обилазак базена, свих мобилијара и ставки у оквиру овог комплекса.


– Обогатили смо садржај базена са базеном за децу и ово је од великог значаја за нашу општину, не само по питању туризма, него и за становништво које ће током лета овде проводити време и освежавати се. Планирамо да у свим местима наше општине правимо нове садржаје. Имамо помоћ у погледу овог пројекта од стране Министарства туризма и омладине, али и помоћ и подршку Покрајинске владе, истакао је председник Oпштине Владимир Бракус.


Извор: Покрајински секретаријат за привреду


Фото-Дунав тв

sr_RSSerbian