ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Видовданска академија у Кикинди
У организацији Града Кикинде и Српске православне црквене општине, у Свечаној сали Народног музеја, одржана је Видовданска академија.


У оквиру програма, одржано је предавање пуковника у пензији, Стевице Карапанџина, публика је послушала видовданску етику протонамесника Слободана Дивљакова, а присустнима су се обратили и отац Бобан Петровић и градоначелник Кикинде, Никола Лукач, који је, заједно са својим сарадницима, присуствовао свечаности употпуњеном музиком певачке групе АДЗНМ ''Гусле'' и ''Ковиље''.


''Обележавање овог датума нас окупља око заједничких циљева, а то су очување самосталности, јединство и узајамно помагање. Порука коју желимо да пошаљемо на овај велики српски празник је да се никад не одрекнемо своје историје и порекла, да треба да будемо суверени без ичијег утицаја и да сами одлучујемо'', рекао је градоначелник.


Осим верског, овај празник има и морални и обавезујући значај за новије генерације:


''Циљ данашње свечане академије био је да приближимо ширем аудиторијуму појам војног свештеника кроз историју. Имамо много разлога да обележавамо Видовдан и да научимо младе нараштаје шта се десило тог дана'', додао је свештеник, Мирослав Бубало.


Град Кикинда

sr_RSSerbian