ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Полагањем венаца на спомен-обележја и свечаном академијом у Народном позоришту „Тоша Јовановић“ обележен Видовдан
Испред зграде некадашњег Комитета и свечаном академијом у Народном позоришту „Тоша Јовановић“ у Зрењанину  обележен је  Видовдан, дан сећања на све оне који су, током вишевековне историје, положили животе за слободу српског народа и своје земље.


Градоначелник Симо Салапура, заменик градоначелника Саша Сантовац и председник Скупштине града Чедомир Јањић, положили су венце  испред Града Зрењанина. Обраћајући се присутнима, градоначелник је рекао да Видовдан јесте симбол нашег страдања, али и симбол слободе, отпора туђину, витештва, херојства, патриотизма.


- Видовдан је наше вековно исходиште и путоказ, на који начин треба одговарати изазовима, како бити достојан времена и историјског тренутка у ком се живи и траје. Управо зато смо данас овде, и са вама. Претходно смо положили венце на споменик нашим јунацима, за дужно сећање на херојску прошлост и оне који су за отаџбину дали своје животе. Сећање на прошлост јесте нешто што је наша морална дужност и обавеза, али на овом месту смо, пре свега, због будућности. Овде смо да укажемо да сте део те будућности управо ви, који сте ту част заслужили својим знањем, радом и истицањем међу другима. Овде смо, да вас подржимо у свим вашим плановима и сновима које имате – поручио је градоначелник.


Фото- Град Зрењанин  

sr_RSSerbian