ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Инвестиције у пластенике и опрему за органску производњу у Војводини готово 106 милиона динара
Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, организовао је данас доделу уговора за суфинансирање набавке пластеника, као и за набавку прикључне механизације, машина и опреме за органску производњу у АП Војводини у 2023. години.За набавку пластеника подржане су пријаве 66 пољопривредника са територије АП  Војводине.„Укупна вредност инвестиције је 90,5 милиона динара, од чега је на конкурсу Покрајинског секретаријата за пољопривреду додељено 52,4 милиона динара, а остатак новца ће уложити пољопривредници“, рекао је подсекретар Александар Пановски.


На конкурсу за набавку прикључне механизације, машина и опреме за органску производњу у АП Војводини, право на подстицаје је остварило 18 корисника. Вредност целокупне инвестиције је 15,4 милиона динара, а од тога су подстицаји Покрајинске владе у укупном износу од девет милиона динара.„Ради се о озбиљним инвестицијама и подршци нашим пољопривредним произвођачима. На тај начин Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство наставља да улаже у унапређење примарне биљне пољопривредне производње, као и органске производње“, нагласио је Пановски.


Како је подсекретар истакао, циљ је да се створе повољнији услови за производњу, која ће бити конкурентна, профитабилна, одржива и мање осетљива на временске услове и климатске промене. „С друге стране, подршком органској производњи узимамо активног удела у настојањима да се очувају земљиште, ваздух и вода“, додао је Пановски. 


Влада Војводине

sr_RSSerbian