ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Одржан 13. Међународни фестивал фолклора “Ајмо заиграти, ајмо де“ у Накову
У Накову је одржан 13. Међународни фестивал фолклора ''Ајмо заиграти, ајмо де", у организацији Културно - уметничког друштва "Извор", под покровитељством Месне заједнице и Града Кикинде.Прво вече фестивала било је посвећено изворним песмама, док је друго вече програма било посвећено фолклору. На фестивалу су наступила културно-уметничка друштва из Северне Македоније, Румуније, Босне и Херцеговине и Србије.Догађају су присуствовали Никола Лукач, градоначелник Кикинде и Валентина Мицковски, чланица Градског већа задужена за културу и образовање.


''На оваквим манифестацијама се кроз игру и песму дружимо и градимо нова пријатељства јер је чување традиције, културе и обичаја свих оних који живе на овим просторима нешто што треба да преносимо с колена на колено'', истакао је градоначелник.


Градоначелник је са својим сарадницима посетио и учеснике пасуљијаде у Накову, традиционалног гастроноског такмичења:


''Град Кикинда препознао је значај овог догађаја јер промовише културу и традицију, тако да ћемо увек подржати све манифестације које су од велике важности у нашим селима'', додала је Валентина Мицковски.


Поред великог броја гостију из многих земаља, организатори фестивала сваке године раде на подизању квалитета програма:


''Желимо да наша публика, поготово деца, упознају и друге културе, обичаје, песме и игре. Нека друштва су нам у гостима први пут, а са некима од њих негујемо дугогодишњу добру сарадњу'', надовезала се Сања Роквић, председница КУД "Извор" из Накова.


Град Кикинда

sr_RSSerbian