ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Председник Заједнице ученичких и студентских домова југоисточне Европе Ненад Миленовић у Зрењанину

Председник Заједнице ученичких и студентских домова југоисточне Европе и директор београдског Дома ученика "Милутин Миланковић" Ненад Миленовић посетио је Зрењанин и том приликом га је угостио  градоначелник Симо Салапура.Тема састанка тицала се активности Удружења "Заједница ученичких и студентских домова југоисточне Европе", ком је приступио и зрењанински Дом ученика.

Током разговора истакнуто је да је удружење основано због потребе размене искустава стручњака запослених у васпитно - образовним институцијама региона. Деловањем у овом региону, установе би разменом искустава својих запослених боље сагледале целокупну проблематику у раду, донеле заједничке предлоге за решавање истих и доставиле непосредно надлежним институцијама сугестије и савете који би помогли у решавању и предупређивању евентуалних непожељних појава, као и бољем раду.

Учесници састанка сложили су се да су овакве установе стратешки објекти и национални ресурси сваке државе, те да ће размена искустава и подизање нивоа обучености запослених резултирати ефикаснијим савладавањем евентуалних нових ванредних ситуација.

Удружење "Заједница ученичких и студентских домова југоисточне Европе" функционише као регионална организација, чији су чланови васпитно - образовне установе. Стручњаци различитих профила, правници, економисти и васпитачи моћи ће боље да сагледају начине, методе и искуства које у раду имају њихове колеге из других установа широм региона.

Побољшањем услова, организације и начина рада, несумњиво ће бити побољшан и квалитет рада са младима који су корисници услуга домова ученика, као и рад домова на промоцији позитивних система вредности у држави и друштву.

Извор: Град Зрењанин
sr_RSSerbian