ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
У Кикинди одржан “Дебатни клуб на тему људских права – Кикинда 2023″
У циљу промоције људских права и слобода, развијања културе дијалога, као и говорничких вештина средњошколаца, Локални омбудсман, у сарадњи са Градом Кикинда организовао је у дворишту Народне библиотеке такмичење средњих школа у дебати под називом ''Дебатни клуб на тему људских права – Кикинда 2023".Учествовале су три екипе, а победила је Техничка школа.


Догађају су присуствовали Младен Богдан, председник Градског парламента и Валентина Мицковски, чланица Градског већа задужена за културу и образовање.


''Од великог значаја за град је одржавање оваквих програма, поготово после дуго година. Сматрам да је дебата врло важна за будућност, односно здрав начин комуникације и све оно што краси јавно обраћање. Град Кикинда свакако је подржао ово са жељом да млади науче нове вештине и да се само правим аргументима и квалитетним разговором може доћи до одређених решења'', рекао је Богдан.

 

Надметали су се ученици Техничке школе, Гимназије ''Душан Васиљев'' и Економско-трговинске школе:


''Моћ речи треба неговати од најранијих дана. Управо сам зато дошла да подржим ово такмичење јер сматрам да посебно млади треба да науче да дебатују, разговарају, пре свега са аргументима, а не свађом и ружним речима. Дебата је неопходна нашем друштву'', додала је доц. др Драгана Ћорић, покрајинска заштитница грађана.


Кикинда онлине

sr_RSSerbian