ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Рехабилитација деонице пута Башаид – Меленци
До краја августа требало би да буде завршена рехабилитација деонице пута Башаид – Меленци у дужини од пет километара. У оквиру радова, врши се стругање похабаног и оштећеног завршног слоја, израђује се нови, а потом је предвиђено асфалтирање. Радовима, које изводи суботичко предузеће ''Војпут'' предвиђено и ојачавање банкина слојем туцаника у ширини од једног метра са обе стране коловоза. Пројекат вредан 244 милиона динара води Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Радове су обишли градоначелник Кикинде, Никола Лукач и Мирослав Дучић, начелник Севернобанатског управног округа.


''Започета је рехабилитација једне веома фреквентне саобраћајнице која нас од Кикинде води ка Зрењанину, Новом Саду и Београду. За Град Кикинду ово је веома важна инвестиција јер смо већ неколико година радили на томе да реконструишемо ову деоницу. Поред овога, са Путевима Србије биће изграђен кружни ток на улазу у Башаид чиме ћемо комплетирати ову целину и тако унапредити квалитет живота наших суграђана'', рекао је градоначелник.


Изградњом кружног тока на улазу у Башаид из правца Меленаца, уклониће се једна од ретких преосталих црних тачака у овом делу Баната: ''Ови радови веома су значајни, како за мештане Башаида и околних места, тако и возачима који пролазе кроз наше село. Што се тиче кружног тока, успели смо да реализујемо и то, чиме ћемо уклонити једину црну тачку у овом делу Баната'', додао је Бојан Микалачки, председник Савета Месне заједнице Башаид.


Радови су започети првих дана јуна, а предвиђен рок за завршетак је крај августа: ''Саобраћајница која се реконструише је дужине пет километара са банкинама проширеним од камена по један метар са обе стране. Тренутно на овим пословима ради око 40 људи, са 20 камиона и десетак типова механизације'', подсетио је Драгољуб Шугић, представник извођача радова.
Град Кикинда

sr_RSSerbian