ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Концерт хорова поводом завршетка школске године
Поводом завршетка школске године, у Народном позоришту у Кикинди одржан је концерт хорова основних школа "Свети Сава" и "Жарко Зрењанин". Концерт под називом "Музика нас спаја" окупио је велики број ученика који су се представили претежно љубавним песмама Ђорђа Балашевића, Бајаге и Оливера Мандића, а публика је имала прилику да послуша и песме намењених деци.Догађају је присуствовала Валентина Мицковски, чланица Градског већа задужена за културу и образовање.


''Ово је још један доказ веома добре сарадње две школе и заједничког рада. Ученицима бих пожелела да, посебно након колективне трауме услед немилих догађаја у Београду и Младеновцу, распуст проведу дружећи се, да буду безбрижни и да уживају у свакодневним активностима. На нама је да размислимо како можемо бити бољи, пре свега у односу према деци, како да их подстичемо и усмеравамо и да у њима будимо љубав, заједништво креативност и емпатију'', рекла је Валентина Мицковски.


Иако хор спада у ваннаставну активност, сваке године све више деце се прикључује:


''То нам је доказ да деца воле уметност. Тренутно нас има више од 70 и то су ученици од петог до осмог разреда. У заиста комплексним временима, трудим се да деци што више приближим класичну музику'', истакла је Николина Сувајџић, наставник музичке културе у ОШ ''Свети Сава''.


На сцени Народног позоришта представили су се чланови три хора, два велика и хор сачињен од ученика нижих разреда, а присутни су били и ученици Музичке школе ''Слободан Малбашки'':


''Циљ нам је био да пошаљемо поруку да је љубав најважнија на свету, поготово када је прошарана другарством и разумевањем. Заиста смо се потрудили да публици пренесемо љубав коју осећамо према музици. Што се тиче инструменталног дела, прилику су добили ученици наше Музичке школе који су се представили својим тачкама како би нам показали свој таленат'', надовезала се Наташа Француски, наставница музичке културе у ОШ ''Жарко Зрењанин''.


Кикинда онлине

sr_RSSerbian