ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Концерт Академског друштва за неговање музике „Гусле“
У Свечаној сали Народног музеја у Кикинди, Академско друштво за неговање музике "Гусле" одржало је концерт Великог народног оркестра, Женске павечке групе и солиста. Била је то прилика да се публика детаљније упозна са програмом 148. концертне сезоне једног од најстаријих друштава у нашој земљи. Концерту су присуствовале Валентина Мицковски и Мелита Гомбар, чланице Градског већа.


''Град Кикинда и Туристичка организација организовали су богат културно-забавни програм овог лета, тако да бих позвала наше суграђане да посећују програме које смо припремили јер је конципиран за свакога, од концерата, промоција књига, па до различитих манифестација у околним селима'', рекла је Валентина Мицковски.


Публика је на концерту имала прилику да чује стару традиционалну музику, у изведби оркестра, женске певачке групе, која је лауреат овогодишњег Фестивала у Неготину, али и неких од солиста које кикиндска публика до сада није слушала:


''Наша установа ће током лета имати много наступа, очекују нас и ФЕНОК и Етно-камп, тако да ћемо имати много лепих и квалитетних активности. Ова концертна сезона биће веома богата и садржајна'', додао је Зоран Петровић, директор ''Гусала''.Кикинда онлине

sr_RSSerbian