ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Окружно ватрогасно такмичење у Руском Селу
На стадиону Фудбалског клуба "Црвена звезда" у Руском Селу одржано је Окружно ватрогасно такмичење, на ком је ове године наступило преко 150 учесника из Кикинде и Кањиже.Тако се 16 екипа младих ватрогасаца надметало у категорији јуниора и пионира, а најбољи ће се такмичити на државном првенству у Новом Саду.Манифестацију је свечано отворио Младен Богдан, председник Градског парламента, који је уз Мирослава Дучића, начелника Севернобанатског округа, присуствовао такмичењу.


''Учесници су имали прилику да на смотри покажу шта су научили, али и да промовишу добровољство и све оно чиме располажу ватрогасна друштва. Град Кикинда наставиће да подржава добровољна ватрогасна друштва, јер су то људи који заслужују огромно поштовање имајући у виду да све време раде на превенцији кризих и ванредних ситуација'', рекао је Богдан.


Државно такмичење у Новом Саду биће одржано од 15. до 17. јула. На међуокружном такмичењу учествовало је по осам најбољих екипа из Кикинде и Кањиже:


''Оно што је јако важно јесте да свако ватрогасно друштво има своју јединицу опште намене, која је спремна да реагује, не само у пожарима, него и у осталим ванредним ситуацијама. Жеља нам је да и даље негујемо дух добровољног ватрогаства и надам се да ћемо и убудуће бити ту за грађане, да им помогнемо кад им је потребно'', додао је Ерне Талпаи, председник Градског ватрогасног савеза Кикинде.


Кикинда онлине

sr_RSSerbian