ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Одржан први пробни камп манифестације “Србија у ритму Европе” у Зрењанину
Након што су прошле године представнице Зрењанина однеле победу на телевизијском дечјем музичком такмичењу “Србија у ритму Европе”, нашем граду припала је част да буде домаћин овогодишњег завршног такмичења, предвиђеног за крај октобра или почетком новембра.Припреме за ту манифестацију почеле су већ претходног викенда, када је у Зрењанину одржан промотивни скуп и први пробни камп, на ком се окупило свих 25 екипа, заједно с њиховим пратиоцима, представницима градова и општина широм Србије, као и организаторима такмичења.    


Заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац и помоћница градоначелника и председница Организационог одбора манифестације Цица Вучковић дочекали су званице пријема и пожелели им угодан боравак у Зрењанину, а од директора телевизијског програма “Ритам Европе” Игора Карадаревића и извршног директора “Ритма Европе” Давида Макевића уручене су им плакете захвалности.Потом је представљен и цео тим “Ритма Европе” и најављен спектакл који очекује гледаоце крај малих екрана, али и учеснике програма. Одржан је и посебан састанак ком су присуствовали представници Града Зрењанина, организатора и градова и општина из којих долазе учесници манифестације.     Пријем је почео минутом ћутања у част настрадалој деци из Основне школе “Владислав Рибникар” у Београду. Марија Алексић, једна од чланица победничког тима Зрењанина претходне сезоне, извела је “Оду радости”, европску химну.


Директор програма “Србија у ритму Европе” Игор Карадаревић изразио је задовољство због учешћа на овогодишњој манифестацији преко 120 деце и њихових координатора, из 25 градова и општина Републике Србије, међу којима је и општина Лепосавић, са територије Косова и Метохије.
“Сви они стигли су у Зрењанин, где ће током викенда радити с тимом “Србија у ритму Европе”, нашим телевизијским фестивалом. Камп је почео њиховим доласком, пријемом, разменом поклона, и бројним активностима које следе у наставку. Сваки град представља једну земљу, тв пренос се планира крајем октобра или почетком новембра, а то ћемо знати после другог кампа, који ће се такође одржати у Зрењанину”, рекао је Карадаревић и додао да Град Зрењанин, као домаћин, итекако заслужује три сата телевизијског програма на Првој српској телевизији и да га деца Србије виде и упознају.    “Сигуран сам да многа деца која су данас дошла нису ни знала колико Зрењанин има лепих грађевина, колико одише господством, финоћом, свим оним што краси нашу Војводину. У потпуности сам задовољан условима које је град Зрењанин пружио, као и целим тимом Градске управе, с којим сарађујемо”, казао је директор програма “Србија у ритму Европе”.


Домаћини пријема за учеснике у Градској кући били су заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац и помоћница градоначелника и председница Организационог одбора манифестације Цица Вучковић. Заменику је овом приликом уручена захвалница за партнерство Града Зрењанина у фестивалу.“Град Зрењанин је ове године домаћин такмичења “Ритам Европе”, и оно што се већ данас могло видети и осетити у нашој Барокној сали, то су та енергија, младост и лепота из свих делова Србије. Овде су се окупила деца која раде оно што воле, уживају у нечему што је лепо, а ми ћемо се потрудити да будемо што бољи домаћини и овог кампа и целокупне манифестације, и да пошаљемо најлепшу слику из нашег града Зрењанина”, поручио је заменик градоначелника Саша Сантовац.    


Након првог пробног кампа, учесници манифестације “Србија у ритму Европе” окупиће се поново у Зрењанину крајем августа, када ће се одржати и жребање на Тргу слободе или Градској башти. Трећи камп, у трајању од 3 или 4 дана предвиђен је за септембар/октобар, а такмичење крајем октобра или почетком новембра, како је планирано, у “Кристалној дворани”.


Град Зрењанин

sr_RSSerbian