ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Драгана Милошевић: Шекспир фестивал јесте бренд који с поносом носи признање „Најбоље из Војводине“
У Вили Станковић у Чортановцима ће од 29. јуна до  5. јула ове године бити одржан десети − јубиларни Шакспир фестивал где ће љубитељи театра, под ведрим небом, имати прилику да уживају у представама из Јерменије, Турске, Велике Британије, Француске и Њујорка.На дан отварања, 29. јуна у 20.00 часова, биће премијерно изведена Шекспирова драма „Богојављенска ноћ“, коју су припремили глумци Позоришта младих и студенти Академије уметности из Новог Сада.


Тим поводом, данас је у Вили Станковић одржана и конфренција за новинаре на којој су се обратили покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, директор и оснивач фестивала Никита Миливојевић, помоћник председника Општине Инђија Живан Живановић, Александар Симурдић у име Кабинета министра задуженог за равномерни регионални развој и Соња Марић директорка Бренда и комуникација UNIQА осигурања.


Честитајући деценију истрајности, амбиције и професионализма, секретар Драгана Милошевић је изразила жељу да овај фестивал са истим еланом настави да живи и траје, те додала да ће Покрајинска влада и ресорни секретаријат, на чијем је челу, бити трајни партнери Фестивалу, који је одавно препознат и на културној мапи целог света.Милошевићева је истакла да је ресорни секретаријат ове године издвојио из буџета за сценско стваралаштво пет милиона динара, што је више него дупло средстава у односу на претходне године одржавања ове манифестације, која на најбољи и најкреативнији начин промовише Шекспирова дела и захваљујући којој су нас  посетили представници 54 позоришта из 22 земље света.


„Зато је публика одавно препознала значај, квалитет и посвећеност овог међународног фестивала“, истакла је Драгана Милошевић и додала да он са разлогом од 2021. године носи признање Покрајинске владе „Најбоље из Војводине“.


Захваљујући на подршци Покрајинској влади и Покрајинском секретаријату за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Никита Миливојевић је рекао да захваљујући публици и театрима широм света, који се радо одазивају на наше позиве –  овај фестивал траје и трајаће.Никита Миливојевић је рекао да смо претходних година имали прилику да да видимо различите интерпретације Шекспирових дела и додао да се и ове године спремају бројна изненађења за публику. Истичући неке нове моделе за могућност лакшег функционисања фестивала, Милиовјевић је нагласио да се ове године дошло на идеју оснивања „Борда“ фестивала.Реч је о пријатељима фестивала, који би као представници пословне заједнице у трогодишњем мандату, и не више од десет чланова, били партнери у његовом ширењу и лакшем функционисању.


Александар Симудић  је истакао да овај фестивал негује културу међугенерацијског дијалога од општег интереса и указао на могуће правце и иницијативе у програмском развоју фестивала.


У име Општине Инђија поздравне речи и подшрку  одржавању Шекспир фестивала пружили су председникн Општине Живан Живановић  и директорка Бренда UNIQА осигурања Соња  Марић.


Влада Војводине  

sr_RSSerbian