ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Градоначелник и председник компаније “Метито” на градилишту Фабрике воде
Градилиште Фабрике воде Зрењанин је у пуном јеку, припремају се објекти за монтажу опреме и додатни резервоар пречишћене воде. Све је то био повод да градоначелник Симо Салапура са Рами Гандуром, председником компаније Метито Утилитиес Лтд, Дубаи и сарадницима посети градилиште.


    Бранислав Зец, директор европског огранка Метита и Wалид Мадвер, главни инжињер и један од директора Метита информисали су о току радова. С обзиром на околности и специфичности самог пројекта, иде се задовољавајућим темпом.Опрема стиже са више страна света од Шпаније, преко Португалије, Немачке и Турске, па до Осечине и Аранђеловца. Тестови су прошли у складу са стандардима, тако да се очекује до краја јуна да се нађу на локацији Фабрике воде у Зрењанину.    


Инфраструктура у граду Зрењанину такође напредује, мењају се цеви у неколико градских насеља, пројекат мерних места је пред самим завршетком, док ће, кроз очекиване нове подршке из буџета, бити настављено привођење замене водоводних цеви крају, као и замене водомера у домаћинствима. За сада, обе стране су истакле да је реализација уговора задовољавајућа и да ће се оправдати поверење које је Влада Републике Србије дала приватном партнеру и овом уговору.


Град Зрењанин

sr_RSSerbian