ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Матуранстки плес за крај школске године
У организацији Академског друштва за неговање музике ''Гусле", у хали Спортског центра ''Језеро'' одржан је ''Мали матурантски плес'' за ученике четвртих разреда основних школа, који су на тај начин, играјући тредиционалне игре, завршили школску годину.Догађају су присуствовали Дијана Јакшић Киурски, заменица градоначелника, Младен Богдан, председник Градског парламента, као и чланице Градског већа Валентина Мицковски и Мелита Гомбар.


''Ово је био заиста леп начин да се ученици опросте од својих учитеља и учитељица. Ученици су на најлепши могући начин, кроз игру, са много радости и осмеха, обележили завршетак прве четири године основног образовања'', истакла је Дијана Јакшић Киурски.


На манифестацији је наступило 350 ученика, а одржана је уз подршку Града Кикинде:


''Искрено верујем да ће овај пројекат бити реализован и наредних година. Пред ученицима је нова фаза у животу, нови пут ка знању и стицање нових вештина. С обзиром на све то, да је пред њима мало комплекснији живот, ово је један емотиван доживаљај и за децу и за родитеље'', додала је Валентина Мицковски.


Мали матурантски плес припреман је око годину дана:


''С обзиром на то да је наставним планом и програмом у четвртом разреду, у склопу предмета физичко васпитање, предвиђено учење традиционалних игара, ми смо предложили школама да стручни кадар припреми децу за ову манифестацију. Одличан начин да се младе генерације упознају са народним играма је управо кроз наставу физичког у основним школама'', истакао је Зоран Петровић, директор "Гусала".


Ради се о заједничком пројекту ''Гусала" и кикиндских основних школа: ''Школе су врло радо прихватиле учешће. Укључен је велики број ученика, а током целе године су се припремали, тако да се надам да ће ово прерасти у традиционалну активност '', надовезао се Тихомир Фаркаш, председник Актива директора основних школа.


Кикинда онлине

sr_RSSerbian