ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
40 година манифестације „Читалачка значка“ у Новом Бечеју
Манифестација „Читалачка значка“ ове године обележила је 40 година свог постојања. Народна библиотека Нови Бечеј, као и претходних неколико деценија, приредила је и ове године завршну свечаност у оквиру које су деци основношколског узраста која су доставила своје читалачке дневнике додељене похвале, као и награде за оне најуспешније.


С обзиром да је ове године манифестација била јубиларна, новобечејска библиотека малишанима је поклонила и представу под називом „Хвала Вуку за азбуку“ коју је извео Цветин Аничић, глумац и луткар из Шида, потврдила је Моника Јованов, која руководи дечјим одељењем новобечејске библиотеке.


Према речима Цветина Аничића, представа за децу „Хвала Вуку за азбуку“ представља занимљиву монодраму која је изведена и на „Змајевим дечјим играма“ са којима глумац успешно сарађује већ годинама.Манифестација „Читалачка значка“ организује се у општинским библиотекама широм Србије и то у сарадњи са школским библиотекарима. Настала је у циљу промовисања читалачких навика код деце која имају задатак да прочитају препоручене књиге и да о њима воде читалачке дневнике.


Општина Нови Бечеј

sr_RSSerbian