ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Преко 1000 учесника на 3. Зрењанинском маратону
Зрењанински маратон је, сада већ, традиционална манифестација која окупља велики број учесника из свих делова наше земље. Трећи по реду, под називом МаxБет маратон, одржан је 28. маја, а траса се кретала кроз централне улице Зрењанина.


Ове године такмичило се више од хиљаду учесника у пет трка а највећи одзив забележен је у Трци задовољства, за коју се, на стази дужине 7 километара, пријавило 530 учесника. Такоже, у склопу ове спортске манифестације, трчао се и полумаратон у дужини од 21,1 км, као и штафетна трка, а посебно је наступило и 26 особа с инвалидитетом. Међу учесницима били су и најмлађи.


Трећи зрењанински маратон отворио је градоначелник Симо Салапура који је истакао да је маратон важан део богате спортске понуде града и додао да за то постоје адекватни капацитети.


-Још једном смо показали да смо град спорта, али и град трчања. Зрењанин по трећи пут трчи маратонску трку, и то већ постаје традиција. Захваљујем организаторима који покушавају да сваке године подижу лествицу, када је ниво трке у питању- истакао је градоначелник Салапура који је истрчао Трку задовољства.


У конкуренцији маратонаца, први је на циљ стигао Љубиша Савић из Београда, друго место заузео је Никола Павлов, трећи је био Борис Чинчурак. У женској конкуренцији, победница је Нина Ненин, друга је била Ивана Матовић и трећа Слађана Дечермић.


Слободан Маринков први је стигао на циљ полумаратонске трке, други је био Олег Сазонов, а трећи Игор Александров. Међу дамама, најбржа је била Мирјана Микалачки, друго место освојила је Александра Пејић, а треће Јасмина Јовановић. Победници Трке задовољства су Вјачеслав Соколов и Бранка Бојанић, док је на траси Трке за особе с инвалидитетом најуспешнији био Атила Крижик.


Како је најављено, Град Зрењанин 1. октобра биће домаћин  Зрењанинског полумаратона  и Уличне трке у Ечки,  28. октобра.  Пројекат „У Банату живим и поносим се тиме" суфинансира Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама АП Војводине. Ставови изнети у подржаном пројекту нужно не изражавају ставове органа који је делио средства.

sr_RSSerbian