ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Еколошка радионица у оквиру обележавања Европског дана паркова
У оквиру обележавања Европског дана паркова, Секретаријат за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој организовао је, у Великом парку, еколошку радионицу за децу нижих разреда Основне школе "Вук Караџић", на тему "Упознај Велики парк".



Била је то прилика да деца на часу у природи науче нешто ново о биљним врстама, о заштити животне средине, а потом да сами израде разгледнице сакупљајући цветове и лишће. Еколошкој радионици присуствовали су Мирослава Наранчић, секретарка Секретаријата за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој и Љубан Средић, члан Градског већа задужен за пољопривреду и месне заједнице.


''Треба да се зна да Велики парк има 127 година и представља природно богатство нашег града. Ученици су са радионице понели јединствене разгледнице које су сами направили од плодова, а после тога смо са децом причали о врстама које овде имамо у парку, а то је преко 40 врста са око 700 стабала, 29 врста лишћара и 11 врста четинара. Европски дан паркова обележава се ове године на мало другачији начин идејом од стране надлежних у Секретаријату тако што су ученици заједно са запосленима у Градској управи, присуствовали радионици на којој су се упознали са лепотама и вредностима које имамо у нашем Великом парку у Кикинди, истакла је Мирослава Наранчић, секретарка Секретаријата за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој.


У оквиру обележавања, ресорни Секретаријат ће организовати и акцију сакупљања електричног и електронског отпада коју ће заједно спровести са школама "Фејеш Клара", "Милош Црњански" и Народном библиотеком " Јован Поповић".


Кикинда онлине

sr_RSSerbian