ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Одржан турнир Стронгмен лиге шампиона у Зрењанину
Град Зрењанин је јуче , по први пут, био домаћин  турнира Стронгмен лиге шампиона. Одржано је друго коло овогодишње лиге, након што је караван Стронгмен лиге шампиона стигао из Финске.


Такмичење је отворио градоначелник Зрењанина Симо Салапура.


На платоу испред Кристалне дворане, 13 најјачих људи из истог броја држава, такмичило се у више дисциплина. Прва је била вуча камиона тежине 15 тона на дужину од 20 метара. Камион је био "Дијамантов", компаније која је, уз Град Зрењанин, била главни спонзор овог кола Стронгмен лиге шампиона. Уследило је ношење два кофера од по 140 кг тежине, а такмичење се одвијало и кроз Викинг прес (подизање буради од 150 килограма), Херкулесов хват (распеће два џипа) и Јоко ношење с девојкама у пару, тежине 400 килограма.


У такмичењу су учествовали: Келвин де Рујтер из Холандије, Ервин Тутс (Естонија), Петер Јухас (Мађарска), Еванс Нана (Белгија), Фатих Караца (Турска), Ендрју Блек (Шкотска), Гевин Билтон (Енглеска), Андреа Инверници (Италија), Џонатан Котон (САД), Дамир Строил (Босна и Херцеговина), Јарко Метала (Финска), Христо Мусков (Бугарска) и једини такмичар из Србије, Немања Немо Тасић.Фото- Град Зрењанин    

sr_RSSerbian